2024. március 2., szombat

🌟 IGAZSÁG, BÉKESSÉG, ÉS ÖRÖM❣️

,,💞Mert az Isten országa nem evés ,nem ivás, hanem megigazultság, békesség és öröm a Szent Szellem által.,, Róma 14,17

Ha Isten királyságát és az Ő igazságát kell keresnünk elsősorban (Máté 6:33), akkor először is tudnunk kell mi „Isten királysága”. Isten királysága nem egy missziós mező, „nem evés és ivás”, - hanem valami, ami benned van és belőled árad ki: „igazság, békesség, és a Szentlélekben való öröm”.

Tehát „először Isten királyságát keresni” azt jelenti, hogy minden nap első számú prioritássá tesszük, hogy a belső emberünkben áradjon az igazság, a békesség, és a Szent Szellem öröme.

Az igazság nem a cselekedeteiden alapuló saját igazságodat jelenti. Nem is a jó cselekedeteket jelenti. Ez Jézus ajándéka számodra, és Ő a te igazságod (Róma 5:17; 1Korinthus 1:30). 
Isten azt akarja, hogy szilárdan megalapozódj abban az igazságban, hogy „Isten igazsága vagy Krisztusban” (2Korinthusi 5:21).

„Békesség néktek” – voltak Jézus első szavai, amikor feltámadása után először megjelent a tanítványoknak. Megmutatta nekik átszúrt kezeit és oldalát (János 20:19-20). 
Isten azt akarja, hogy tudd: Fiának a bevégzett munkája békességet szerzett neked. 
A lelkiismereted megnyugodhat, mert a bűn-adósságodat Jézus kiegyenlítette és eltörölte. 
Békességed van Istennel és Isten békessége van benned.

Öröm költözik a szívedbe, amikor meglátod Jézust az Írásokban, a dicsőítő dalokban és a felkent prédikációkban. Ugyanez az öröm volt a tanítványokban, amikor meglátták Jézust, a kezeit és az oldalát.

Tehát minden nap tedd prioritásoddá, hogy igaznak (elfogadottnak) lásd magad Krisztusban. 
Ne a bűneidre koncentrálj. Ne légy bűn-tudatos, hanem légy tudatában annak, hogy megigazultál! 
És akár a Bibliádat olvasgatod, vagy akár egy felkent üzenetet hallgatsz, mindig lásd magad előtt Jézus kezeit és oldalát, amik az Ő bevégzett munkájáról beszélnek. 
Úgy lásd a bűneidet, mint amik meg lettek bocsátva, és áradni fog benned a békesség és az öröm. 
Amikor ezt teszed, akkor Isten királyságát keresed!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése